Alevileri Sünnileştirme Politikası Tam Gaz Devam Ediyor

Tarih : 04.04.2013 10:51:31

Alevileri Sünnileştirme Politikası Tam Gaz Devam Ediyor

Alevileri Sünnileştişrmmeye yönelik Fethullah Gülen ve Nur hareketinin çalışmalarına CEM vakfından destek geldi. Tarih boyunca Mezhebi  Caferi olan Aleviler bu gün Cami-Cemevi projesi altındaki çalışmalarla sünni Henefi gibi gösterilmeye çalışılıyor.

Tekirdağ’ın Marmara Ereğlisi İlçesi’nde Cemevi’nin açılışını yapan Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan, cemeviyle caminin aynı bahçede yapılması projelerinin hayata geçirilmek üzere olduğunu açıkladı.

TEKİRDAĞ- Doğan, “Camii ile cemevi arasında ayrıca birde aş evi konacaktır. Böylece hem alevi, hem sünni yurttaşlarımız kendi ibadetlerini yaptıktan sonra beraberce de aynı yerden yemeklerini yiyeceklerdir” dedi.

Marmara Ereğlisi İlçesi’nde yapılan cemevinin temel atma törenine, Marmara Ereğlisi Belediye Başkanı CHP'li İbrahim Uyan, Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan ile çok sayıda davetli katıldı.

22 yıl önce başlatılan Alevi hareketinde hiç kimseyi incitmediklerini ifade eden Genel Başkan İzzettin Doğan şunları söyledi: "Bundan 22 yıl önce başlattığımız alevi hareketinin aslında en önemli yanı bir barış hareketi olmasıydı. Genel toplumsal barış projelerinin arkasında kan vardır, gözyaşı vardır. Kürt hareketinde olduğu gibi ne 40 bine yakın ölü, ne 400 milyar dolara yaklaşan bir maliyet vardır. Ama alevi hareketinde bugüne kadar bir tek kişinin dahi burnu kanamadan, yapılan eleştiri ve engellemelere rağmen kendi inancımızın gereği olarak cebir ve şiddeti kabul etmediğimiz için 22 yılda kimseyi incitmeden bugüne kadar geldik. Mutlulukla görüyorum ki aleviler sünnileri, sünniler, alevileri tanıyorlar. Bugün İstanbul’da 4 milyona yakın alevi, Ankara’da yüzde 50'ye yakın alevi, İzmir gibi büyük bir şehirde de yüzde 50'ye yakın bir alevi nüfusunun oluştuğunu sizlere söylersem bunun doğruluğu ve sosyal açıdan da bir takım zorunlulukları da beraberinde getirdiğini söylemek mümkün.”

"CAMİ İLE CEMEVİ'Nİ AYNI BAHÇEDE YAPACAK PROJELER YAPLIYOR"

Sünniler için her yerde camiiler yapıldığını ve buna hiçbir itirazlarının olmadığını belirten Doğan, “Sünni kardeşlerimiz için her yerde köşe başında bir camii yapıyorsunuz, hiçbir itirazımız yok. Halk istiyorsa demokrasilerde onun gereği yapılacaktır. Ama peki aleviler ne yapacaktır. Alevilere ne yapacaksınız dediğim zaman ‘hocam hiç hatırımıza böyle bir şeyi getirmemiştik’ demişlerdi. Bugün bir cemeviyle artık bir camiinin aynı bahçede yapılması projeleri hayata geçirilmek üzeredir. Bu konuda projeler hazırlanmakta ve son safhasına gelmektedir ve ilk olarak Ankara’da yürürlüğe konmak istenmektedir. Camii ile cemevi arasında ayrıca birde aş evi konacaktır. Böylece hem alevi, hem sünni yurttaşlarımız kendi ibadetlerini yaptıktan sonra beraberce de aynı yerden yemeklerini yiyeceklerdir. Bu aslında Türk halkına çok fazla görünmeyecek olan çok geç kalınmış bir harekettir” şeklinde konuştu

Açılış konuşmaların ardından Doğan ve beraberindekiler 1.5 yılda tamamlanması beklenen 3 katlı cemevinin temelini attı. Bir süre alevi ailelerle sohbet eden Cem Vakfı Genel Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan daha sonra ilçeden ayrıldı.