Cemaat ve Cem Vakfı'ndan şaşırtan proje!

Tarih : 03.04.2013 10:22:43

Cemaat ve Cem Vakfı'ndan şaşırtan proje!
Fethullah Gülen cemaati ile Cem Vakfı, ortak bir projeye imza atmaya hazırlanıyor. Cemaat ve Cem Vakfı, Ankara’da ortak olarak cami, cemevi ve aşevi yapacak. Cem Vakfı'nın Fettullah Gülen cemaatiyle yakın temas da olması ise dikkat çekti! Bu arada Cem TV de Yeni Anayasa'ya doğru programda AKP MKYK Üyesi Doç.Dr.Osman Can'a yer veriliyor.

Fethullah Gülen cemaatinin Alevilere yönelik hamleleri sürüyor. Rotahaber'de yer alan habere göre Gülen Cemaati, Ankara'da Cem Vakfı'yla birlikte cami, cemevi, aşevi projesi için ortak bir çalışma yürütecek.

Alevilerin yıllardır dile getirdiği cemevi açma,zorunlu din derslerinin kaldırılması gibi talepleri görmezden gelinirken, Cem Vakfı'nın ise Gülen hareketiyle birlikte cami ve cemevi açması ise dikkat çekti!

Geçtiğimiz dönemlerde Gülen Cemaatinden bir heyet, Cem Vakfı Başkanı Prof. Dr. İzzettin Doğan’ı ziyaret etti. Ziyarette, Vakıf Başkanı Doğan’a bir öneride bulunuldu. “Başkentte birlikte bir projeye imza atalım. Cemevi ve cami yapalım” önerisi bir fikir olarak sunuldu.

Cem Vakfı Başkanı Doğan'ın da teklife sıcak baktığı ve teklife "Benim bu fikre bir ilave fikrim var. Cami ile cemevi arasına bir aşevi kurulmalı” dedi. Doğan, böylece cami ve cemevi cemaatinin ortak buluşabilecekleri bir ortam oluşturulabileceğini söyledi. İzzettin Önder’in bu fikri de tasvip gördü ve cami, cemevi ve aşevini kapsayan bir projenin hayata geçirilmesi fikri benimsendi.

PROJE İÇİN 7 DÖNÜMLÜK ARAZİ

Bu projeyi hayata geçirmek amacıyla Ankara’da 7 dönümlük bir arazi bulundu. İki tarafın ekibi bu projenin ayrıntıları üzerinde ön çalışma yapıyor.

DOĞAN: BAŞKASINDAN DEĞİL BENDEN DUYUN

Prof. İzzettin Doğan, 30 Mart'ta yapılan Cem Vakfı Genel Kurulunda bu konu ile ilgili kısa bilgi verdi. Ankara'da üzerinde çalışılan proje hakkında kısa bir bilgi verdikten sonra, "Üzerinde iki taraf da çalışma yürütüyor. Henüz fikir aşamasında. Olgunlaştırmaya çalışıyoruz. Bu projeyi dışardan başka bir yerden eksik bilgilerle duyacağınıza benden duyun" dedi.

Alevilerin, Cem Vakfı'nın Gülen cemaatiyle yapacağı bu işbirliğine nasıl tepki vereceği ise merak konusu.

CEM TV AKP'YE YER AÇTI

İzzettin Doğan'ın sahip olduğu Cem Tv'de 'Yeni Anayasa'ya doğru' programda AKP'ye yer açtı.

'Yeni Anayasa'ya doğru' programda, "Aleviler yeni anayasadan ne bekliyor? Anayasa da din ve vicdan özgürlüğü nasıl yer almalı? Emekçiler yeni anayasadan neler bekliyor?" sorularının yanıtları aranacak.

Denge Denetleme Ağı İzleme Komisyonu Üyesi Mustafa Paçal ve Medipol Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Levent Korkut'un moderatörlüğünde gerçekleşecek programa katılanlar arasında Prof.Dr.Ergun Özbudun'un yanı sıra AKP MKYK Üyesi Doç.Dr.Osman Can'ın katılması ise dikkat çekici.