İstanbul'da Hz. Fatıma'yı (s.a) Anma, Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü Programı Yapıldı

Tarih : 06.05.2013 14:35:54

Bab-ı Ali İlim Vakfı tarafından düzenlenen ve on4 Tv'den canlı yayınlanan “Hz. Fatıma'nın (s.a) mübarek doğum günü ve Müslüman Kadınlar ve Anneler Günü” başlıklı program Küçükçekmece Belediyesi Sosyal Tesislerinde yapıldı.

İki bölüm halinde gerçekleşen programın ilk bölümü uluslar arası Kurân karilerinden ve Ehlibeyt Âlimleri Derneği Yönetim Kurulu üyesi Ş. Mikail Gürel'in Kurân tilaveti ile başladı. Kurân tilavetinin ardından Ş. Muhtar Elmas Hz. Fatıma (s.a) hakkında bir ilahi okudu. İlahi sonrası selamlama ve teşekkür konuşmalarını yapmak üzere sırasıyla Bab-ı Ali İlim Vakfı başkanı Kadim Toptaş, Ehlibeyt Âlimleri Derneği Genel Başkanı Hasan Kanaatlı, Alulbeyt Müessesi Türkiye temsilcisi Rahmani Onurşan ve İran İslam Cumhuriyeti Kültür Ateşesi Hasan Şabani kürsüye davet edildi.

Şiirler ve "Melekler İlahi Grubu"nun okuduğu ilahilerle izleyenlere manevi anlar yaşatan programın ikinci bölümü ney dinletisi ile başladı.

Bab-ı Ali İlim Vakfı tarafından düzenlenen şiir yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesinin ardından programa konuşmacı olarak davet edilen Azerbaycanlı aktivist Dürnane Caferli, Bahreynli akademisyen ve araştırmacı yazar Ehlam Huzai ve İlahiyatçı Hilal Merdi Hz. Fatıma'nın (s.a) faziletleri, dünya Müslüman kadınlarının sorunları, İslam'da ideal anne ve ideal eş,  İslam öncesi ve İslam sonrası kadınlar arasındaki farklar hakkında katılımcılara aydınlatıcı bilgiler sundu.

Program Emel-Tur tarafından Kerbela ziyaretinin hediye edildiği bayanlar arasında yapılan çekilişin ardından son buldu.